Bucatarul.ro - Articole si Sfaturi

Articole si Sfaturi

(Pagina 1 din 13)   
« Inapoi
  
1
  2  3  4  5  Inainte »
Fructele reprezinta cele mai importante surse de energie si sanatate, insa este foarte important sa stim cand si cum trebuie consumate. Fructele contin circa 80-90 % apa organica, care detoxifica corpul, iar restul continutului fructelor este reprezentat de diferite enzime, vitamine, aminoacizi, minerale, carbohidrati, etc. De asemenea, digestia este facilitata odata cu consumul de fructe deoarece omul nu consuma niciun fel de energie pentru a le digera. Fructele proaspete trec prin stomac in ci...
Supele sau ciorbele se pregatesc numai cu zarzavat sau cu zarzavat si cu carne fie ea de pui, porc, vita, etc. Carnea se pune la fiert, intotdeauna in apa rece; se tine chiar 15 - 20 minute in apa rece cu care se va pregati, pentru a se dizolva cat mai multe din proteine. Carnea se pune la fiert impreuna cu sarea - o lingurita rasa la 2 - 3 l lichid - care va contribui la coagularea spumei. Spuma se recomanda a se indeparta cu spumiera, sau se va lasa sa se prinda pe marginea oale...

Despre oua

Oul este un element de baza in alimentatie, cu o mare valoare nutritiva. La noi in tara, cel mai frecvent folosite sunt ouale de gaina. Deoarece greutatea lor variaza intre 35 si 70 de grame, s-a luat ca medie pentru un ou normal 60 g si, in functie de aceasta greutate, s-au calculat toate ingredientele; faina, zahar etc., mai ales pentru dulciuri. Timpul de fierbere se socoteşte din momentul în care apa începe să clocotească. Ouăle se pun...
Pentru dulceata este nevoie de 1 kg zahar si 1 kg fructe cantarite, dupa ce au fost curatate de coaja si samburi, precum si de zeama de la o lamaie mare. Ca sa nu se inmoaie prea mult fructele care se pun la fiert direct cu zaharul si ca sa isi mentina culoarea, dulceata se va fierbe la foc mai tare, ca sa se lege mai repede, dupa ce fructele au lasat suficient suc. Cand dulceata este gata, se ia cratita de pe foc, se aseaza pe un gratar si se misca inainte si in...
In fitoterapie extractul de ceapa este considerat un eficace remediu diuretic, digestiv, antibacterian, util si pentru scaderea nivelului colesteroluluiDar virtutile sale nu se opres aici: specialistii au descoperit printr-un recent experiment stiintific ca, daca au aplicat pe piele, prezinta capacitati optime de refacere a cicatricelor hipertrofice, adica cele rosii si groase, sau cheloide, adice cele cu excese cutanate, formate in urma unei incorecte cicatrizari.Capacitatea specifi...
Amesteci maioneza cu usturoi pisat si vei avea astfel un sos excelent pentru rasol, carne de vita, cartofi prajiti sau friptura de porc.Cureti mai usor cartofii fierti in coaja daca in apa in care fierb adaugi putin untdelemn.Fierbi sosurile de smantana doar pe bainmarie, nu direct pe flacara, pentru ca se taie.Friptura de porc, de vita sau de pasare capata o culoare frumoasa, aurie daca o ungi cu zeama de lamaie inainte sa o dai la cuptor.Daca...
(Pagina 1 din 13)   
« Inapoi
  
1
  2  3  4  5  Inainte »
Nici un articol sau sfat culinar nu a fost gasit.
  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.