Sfaturi culinare pentru gospodine - Articole si Sfaturi

Sfaturi culinare pentru gospodine

  • La preparatele culinare de post poti folosi usturoiul  ca sa dai mancarurilor un gust cat mai bun.
  • Cartofii vechi ii pui la fiert in apa rece. Este bine sa-i alegi la fel de mari ca sa fiarba la fel de repede.
  • Adaugi sarea la fiertul legumelor numai dupa ce au dat in clocot.
  • Ca sa decojesti mai usor rosiile le pui in congelator 20 de minute, apoi le treci prin apa mai calduta ( de la robinet ). Le tai asa cum sunt, semiinghetate, si le pui in ciorba ce clocoteste. Mancarea va fi foarte gustoasa.
  • Mararul, patrunjelul, leusteanul, telina le adaugi in mancare dupa ce ai luat-o de pe aragaz si pui imediat un capac ca sa-si pastreze aroma.
  • Fasolea boabe o pui la inmuiat in apa rece 10-12 ore, apoi arunci apa si pui fasolea la fiert cu apa rece. Fasolea verde o pui la fiert in apa clocotita.
  • Pentru un piure pufos foloseste mixerul pentru a zdrobi cartofii ( pune la fiert cartofi albi cu sare si putin ulei ). Cand sunt foarte bine fierti, scurge apa de pe ei, dar nu chiar toata, adauga ulei si lapte si pune mixerul pana obtii piureul de consistenta dorita.
  • Pentru o maioneza reusita, adauga la galbenus si putin mustar, ulei si din cand in cand putina apa rece si va deve in ca o alifie.
  • Pentru un mujdei delicious si usor procedeaza astfel: zdrobesti usturoiul prin presa, il freci cu putina sare grunjoasa pana devine lipicios, adaugi putin otet si freci in continuare. Apoi adaugi ulei ca la maioneza, iar in sfarsit pui apa minerala. Vei obtine un mujdei cu aspectul unei smantani.
  • Pentru a pregati o mamaliguta gustoasa si aspectuoasa, cum se spune “ca aurul” , procedeaza asa: pune malaiul in vasul in care vei pregati mamaliguta si spala-l in cateva ape ( ca pe orez ) pana ramane curat, lasa apa rece sa-l acopere bine, adauga sare si ulei si pune vasul pe foc, amestecand continuu. Iti va iesi o mamaliguta delicioasa.
  • Cartofii la tava se rumenesc mai bine daca sunt unsi cu ulei.
  • Cartofii din camara nu vor incolti daca pui langa ei cateva mere.
  • Fasolea proaspata trebuie sa o gatesti imediat, caci, dupa ce ai tinut-o timp de doua zile in frigider, devine toxica.
  • Merele rase nu se innegresc daca pui suc de lamaie
  • Rosiile se intaresc daca le tii aproximativ 3 ore in apa sarata (un pumn la un litru de apa).
  • Cateii de usturoi curatati nu se usuca daca ii pui in untdelemn; in plus, uleiul prinde o aroma placuta.
  • Vinetele tocate vor capata un gust mai bun daca adaugi un galbenus crud inainte sa le amesteci cu ulei.

PUBLICITATE

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sfaturi culinare pentru gospodine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Lasa un comentariu:
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.