Mic indrumator in bucatarie - Articole si Sfaturi

Mic indrumator in bucatarie

  • Dupa ce a fost scos din cuptor, checul nu se rastoarna imediat pe platou, ci cu tot cu tava se aseaza pe un prosop udat si stors bine. Apoi dupa 15 minute, se scoate checul si se aseaza pe un platou. In acest fel ramane intreg si se taie frumos.
  • Cand se incepe un borcan de dulceata, pe suprafata se presara putin zahar, pentru a se mentine mai bine.
  • Cand se prepara salata de vinete, se poate adauga si un castravete sau un dovlecel fiert. Salata va fi mai deschisa la culoare si mai dulceaga.
  • Mustarul din borcan inceput nu se usuca, daca i se presara deasupra putina sare.
  • In salatele de legume fierte, uleiul se adauga cand acestea sunt calde, pentru a fi absorbit in intregime.
  • Pentru ca galustele din supa sa aiba o culoare aurie, in compozitie se adauga 2-3 linguri de malai grisat.
  • Petele de zarzavat de pe maini se indeparteaza cu otet, sare de lamaie, suc de catina, lamaie.
  • Carnea proaspata se pastreaza intr-o panza de in, canepa sau bumbac, inmuiata in slanina amestecata cu otet, daca nu ai la indemana frigider.
  • Fasolea verde , spanacul sau varza dulce, reincalzite a doua oara isi pierd cam 33% din procentul iniatial de vitamine.
  • Rulada umpluta cu nuci se taie doar dupa ce s-a racit.
  • Fructele si legumele inghetate isi recapata proprietatile organoleptice si valoarea nutritive daca se pun imediat intr-un vas cu apa rece in care s-au adaugat 1-2 linguri de sare. Dupa ce s-au dezghetat, se spala cu apa rece.
  • Grisul, inainte de a fi folosit se tine intr-un vas cu apa sau cu lapte, 30 de minute. In acest fel nu se vor mai forma cocoloase.
  • Pentru ca merele sa ramana intregi cand se pun la cuptor, nu li se scoate casuta seminala. Aceasta operatiune se face cand merele sunt gata coapte, iar golul se umple cu stafide, nuci amestecate cu putina pulbere de salvie si menta, scortisoara.
  • Inainte de a pune cartofii in cuptor, se vor spala si se vor sterge bine, apoi se vor unge cu putin ulei. Astfel coaja va fi mai crocanta.
  • Legumele nu se pun ude in frigider pentru ca se inmoaie foarte repede.
  • Carnea de pui se rumeneste frumos daca o stropesti cu putina bere inainte sa o iei de pe gratar.
  • Cartofii noi se curate mai usor daca ii lasi 15-20 de minute in apa rece cu putina sare.
  • Pentru fructele tari cum sunt: nuci verzi, prune verzi, caise verzi sau coaja de pepene verde, zaharul il vei pune in parti egale cu apa, iar siropul sa fie mai putin legat ca de obicei.

PUBLICITATE

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mic indrumator in bucatarie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Lasa un comentariu:
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.