Autori Retete Culinare - Articole si Sfaturi

marin madalina
Buna ziua.Ma numesc Madalina Marin, sunt din Ploiesti si sunt pasionata de bucatarit. Imi place foarte mult sa pregatesc diferite mancaruri pentru familie si prieteni si sunt interesata sa imi imbunatatesc cunostintele in acest domeniu. Astept cu mare interes retetele si sfaturile dumneavoastra. Va multumesc.
(Pagina 1 din 2)   
« Inapoi
  
1
  2  Inainte »
(Pagina 1 din 27)   
« Inapoi
  
1
  2  3  4  5  Inainte »

RSS Articole, Sfaturi Culinare propuse de marin madalina Aluat de pizza - Video Articole, Sfaturi Culinare   Articole propuse de marin madalina

Chimenul

Chimenul este unul dintre cele mai vechi condimente europene despre care au circulat legende inca din Evul Mediu.El se dezvolta pe parcursul a doi ani: in primul an se aseamana cu o sfecla, iar in cel de-al doilea creste pana la o inaltime de 90 de cm si face niste flori albe, dupa care acestea se transforma in seminte care sunt taiate si uscate.Chimenul are si virtuti terapeutice recunoscute tot din timpuri stravechi.Ca si condiment face mancarurile absolut delicioase.Are un gust picant,foarte ...
Pune putina sare in compozitiile pentru prajituri si gustul dulce va fi mai accentuat.Alunele pe care le folosesc in cremele de prajituri nu le pun crude, ci din contra: prajite cu sare.Astfel iese o crema foarte gustoasa.La o masa festiva icrele pot fi servite pe felii de lamaie sau chiar in cosulete facute din jumatati de lamaie curatate de miez.Intotdeauna o mancare iese foarte gustoasa daca este pregatita la foc mic.Ca sa nu iasa compozitia ardeilor la fiert, in loc de capacele de rosii ,pu...
Fie ca gatim prepelita, caprioara, fazan, iepure sau urs,trebuie sa tinem cont de regulile speciale de marinare si fezandare ale carnii de vanat.Vanatul cu pene: Unele specii ca prepelita , potarnichea sau fazanul se pot prepara fara o prealabila fezandare,dar e indicat sa nu ne abatem de la regula.Vanatul cu putina grasime se drapeaza cu untura, ulei sau felii de sunca.Vanatul cu blana: Carnea se portioneaza in bucati mari , se aseaza intr-un vas de lut sau emailat, se presara cu sare,...
Nu exista mancare sa fie prezenta in viata de zi cu zi, in mituri si obiceiuri religioase ,cum este painea.Painea alba se pregateste mai ales in tarile europene.Painea taraneasca pregatita in bucataria Frantei poate fi recunoscuta dupa crusta groasa si densitatea aluatului.Tot aici trebuie mentionata si vestita bagheta frantuzeasca pregatita cu o faina diferita fata de majoritatea painilor.Lipia exista in mai multe bucatarii ale lumii in care painea este nedospita.In India putem gusta ,, chapati...

Sarea

Calitatile desebite ale sarii sunt cunoscute inca din Antichitate , cand era folosita cu succes la conservarea hranei.De atunci si pana astazi ea si-a pastrat rolul principal , mai ales in prepararea conservelor.Datorita actiunii sale benefice asupra bacteriilor, sarea poate fi considerata cel mai bun conservant folosit la prepararea muraturilor.Aceasta are calitatea de a incetini procesul de alterare a alimentelor, mentinand nivelul de fermentatie a acidului si pastrand astfel gustul legumelor,...

PUBLICITATE

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.