Autori Retete Culinare - Articole si Sfaturi

Popescu Daniela
Imi place foarte mult sa gatesc sanatos si gustos.
(Pagina 1 din 20)   
« Inapoi
  
1
  2  3  4  5  Inainte »

RSS Articole, Sfaturi Culinare propuse de Popescu Daniela Melcisori cu masline - Video Articole, Sfaturi Culinare   Articole propuse de Popescu Daniela

Uleiul de palmierNu contine colesterolOcupa locul 3 in consumul mondial de uleiuri si grasimi si ca este originar din Africa. Malaysia este cel mai mare producator si exportator de ulei de palmier din lume.Are efecte favorabile asupra organismului in primul rand pentru ca nu contine colesterol dar si pentru ca este usor absorbit, digerat si utilizat in procesele metabolice normale.Uleiul de palmier rezista la temperaturi foarte mari de 230 grade Celsius (160 de grade uleiul de floarea soarelui s...
Este bine sa fierbi o cantitate mai mare de boabe, ca sa faci economie de timp si combustibil (soia fierbe mai greu decat fasolea). Alegi 1-2 kg boabe pe care le speli de mai multe ori (5-6 ori) si le freci intre degete ca sa se desprinda cojile (asta in cazul cand o vei fierbe in oala sub presiune). Dupa ce ai spalat-o, o pui intr-un vas mai mare si adaugi apa mai multa pentru ca soia se umfla. Asezi vasul in frigider pentru 12 ore, apoi il scoti, speli din nou soia, schimbi apa si dai iarasi v...

Fragii

Fragii sunt cele mai timpurii fructe de padure - pot fi gasiti prin locurile insorite inca de la mijlocul lunii mai. Parfumatii fragi erau foarte apreciati de romani. Francezii au fost cei care au obtinut prin ameliorari succesive capsunele din fragi. Primul desert compus din fragi si smantana s-a servit la un banchet dat de Cardinalul Wolsey in anul 1509, dupa cum spun cronicile.Fragii sunt bogati in fier, de aceea se recomanda in cazurile de anemie, reumatism si guta.Consumarea cantitatii de 3...
Cunoscute in China in ca de acum patru mii de ani, ca simbol al longevitatii si al nemuririi.De altfel, in familiile traditionale chineze, ramuri de piersic se pun la intrarea in casa pentru a alunga si a tine departe spiritele malefice. Aduse din Asia pe drumul matasii, piersicile l-au incantat pe Alexandru Macedon care le-a numit mere persane. In curand aceste fructe parfumate au fost raspandite in intreaga Europa prin intermediul grecilor si mai ales al romanilor. In America au fost duse de ...

Caisele

Patria caiselor se afla undeva in China. De acolo au ajuns in Armenia, Persia si apoi in Imperiul Roman.Romanii numeau aceste fructe „ouale de aur ale soarelui" si le foloseau in stare proaspata, dar si in combinatii alimentare alaturi de alte fructe sau langa peste si vanat.Caisele sunt foarte bogate in betacaroten, antioxidant si sunt o sursa sigura de minerale si vitamina A.In 100g fruct exista 30,5 kilocalorii.Sunt foarte indicate in stari de slabire accentuata, datorata unor boli grav...

PUBLICITATE

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.