Prajitura cu branza si frisca - Retete Culinare

Prajitura cu branza si frisca

Pentru blat iti trebuie:
  • 4-6 oua
  • 100-150 g zahar
  • 100-150 g faina
  • 1 lingura unt topit sau smantana pentru uns tava.
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 pachet branza de vaci (250 g)
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 1 l frisca
  • 50 g stafide
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • coaja de portocala proaspata sau de la borcan, pastrata cu zahar.
Pentru blat pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma, apoi le amesteci cu zaharul si bati in continuare pana ce spuma se intareste ca pentru bezele.
  2. Adaugi galbenusurile (dar opresti unul pe care il vei folosi la crema).
  3. Dupa aceea adaugi faina amestecand mereu pana la omogenizare.
  4. Pregatesti forma de copt (tava de la aragaz), o ungi cu unt si o presari cu faina.
  5. Dai la cuptor la foc potrivit pentru o ora.
  6. Dupa ce s-a copt, desprinzi blatul pe margini, il asezi pe un suport drept si pui crema deasupra.
Pentru crema pregatesti asa:
  1. Freci branza cu galbenusul amesteci stafidele, aromele si frisca batuta.
  2. Pui amestecul peste blat si dai la rece pentru 1-2 ore.
  3. La masa o aduci ornata cu frisca, stafide sau chiar coaja de portocala de la borcan.
Portii: 15 bucati
Pregatire: 80 minute

Prajitura cu branza si frisca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu branza si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Prajitura cu branza si frisca" Prajitura cu branza si frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
luminita rebeca Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
o prajitura nemaipomenita,pt toate gusturile,felicitari claudia.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.