Gem de zmeura - Retete Culinare

Gem de zmeura

Iti trebuie:
  • 3 kg zmeura
  • 2 kg zahar
  • zeama de la o lamaie mare.
Pregatesti asa:
  1. Alegi zmeura bine coapta, proaspata, neterciuita, o cureti de frunzulitele scapate, apoi o pui in strecuratoare si o speli sub jet de apa, de praf si de nisip.
  2. Daca zmeura nu va fi foarte proaspata, se va terciui si isi va pierde sucul.
  3. Fructele spalate le pui intr-o cratita emailata, alternand stratul de zmeura cu zaharul si cu zeama de lamaie.
  4. Lasi de seara pana dimineata, ca sa-si lase zeama.
  5. Apoi fierbi la foc tare ca sa se lege siropul repede, pana nu se terciuiesc fructele.
  6. Pui gemul fierbinte in borcane, pe care le asezi in paturi pentru a se raci treptat, la caldura.
  7. Dupa ce s-au racit, depozitezi borcanele de gem in camara.
Gem de zmeura

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gem de zmeura "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gem de zmeura - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro