Prajitura Albinuta - Retete Culinare

Prajitura Albinuta


Pentru foi iti trebuie:

  • 600 g faina
  • 180 g de zahar
  • 4 linguri de miere
  • 1 lingura de bicarbonat
  • 80 g margarina
  • 1 ou
  • cateva linguri de lapte, atat cat e nevoie pentru o omogeniza aluatul

Pentru crema iti trebuie:

  • 1 pahar de lapte (250 ml)
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
  • 180 g zahar
  • 1 lingura de miere
  • 80 g gris
  • 200 g unt
  • 5-6 linguri de gem caise.

Pentru foi pregatesti asa:

  • Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva complet zaharul.
  • Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand.
  • Se adauga si restul fainii si oul, se incepe framantarea, adaugand pe rand cateva linguri de lapte pana la omogenizarea compozitiei.
  • Aluatul se imparte în 4 parti egale de îngrijire se intind in foi subtiri.
  • Inainte de a se introduce în cuptor, foile se perforeaza cu furculiţă.
  • Cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  • Foile vor fi gata destul de repede, în momentul în îngrijirea marginile se rumenesc usor.

Pentru crema pregatesti asa:

  • Laptele, zaharul si mierea se pun pe foc.
  • Cand laptele da în clocot, se adauga grisul in ploaie, continuu.
  • Compozitia se fierbe amestecand pana se ingroasa bine.
  • Se lasa deoparte sa se raceasca, iar atunci cand a temperatura atins camerei se adauga esenta de vanilie sau zaharul vanilat si untul.
  • Se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o crema spumoasa. 
  • Se pune peste prima foaie crema , a doua foaie peste care se pune gem de caise, a treia foaie peste care se pune din nou crema iar pe ultima foaie din nou gem.
  • Deasupra se pudreaza cu zahar pudra.
  • Pofta buna.
Prajitura Albinuta

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura Albinuta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


4 Raspunsuri la "Prajitura Albinuta" Prajitura Albinuta - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
vali Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
este foarte reusita Felicitari.

 
albina Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
Prajitura cu miere de albine, este foarte gustoasa

 
Levi Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
Am facut si eu prajitura si mi a iesit foarte bine si gustoasa.

 
prajitura Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Prajitura cu miere?...foarte gustoasa




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro