Prajitura Pinguin - Retete Culinare

Prajitura Pinguin


Iti trebuie:
  • 10 oua
  • 200 g de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri cu gris pentru bebe (daca nu ai, inlocuiesti cu pesmet)
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 ml lapte
  • 270 ml ulei
Pentru crema iti trebuie:
  • 700 ml frisca lichida
  • 3 pachete de intaritor de frisca
  • 3 linguri de lapte condensat
  • 2 linguri de miere
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Pentru glazura I iti trebuie:
  • 120 g ciocolata de menaj
  • 70 g unt
Pentru glazura II iti trebuie:
  • 220 g ciocolata de menaj
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • o lingura zahar pudra
Pregatesti foile asa:
  1. Separi ouale, apoi amesteci galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat.
  2. Obtii o crema groasa, ca o alifie.
  3. Pui incetul cu incetul faina (cernuta impreuna cu praful de copt), cacaoa si grisul.
  4. Mixezi apoi, pe rand, la viteza minima, laptele, uleiul si, la final, mierea.
  5. Separat, bati albusurile spuma tare, impreuna cu sarea.
  6. Amesteci spuma de albusuri cu galbenusurile.
  7. Din aceasta compozitie coci 2 foi, intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.
  8. Cu cat tava va fi mai mare, cu atat foile ies mai subtiri si prajitura se apropie ca si aspect cu pinguinul din comert.
  9. Coci foile timp de 12-15 minute fiecare, in cuptorul incins (pana trec testul scobitorii) apoi lasi la racit, fara a indeparta hartia de copt.
Pregatesti crema asa:
  1. Bati frisca tare, pui si intaritorul de frisca, apoi mierea si vanilia.
  2. Obtii o crema tare, pe care o dai la rece pana cand se racesc complet foile.
Pregatesti glazura I asa:
  1. Topesti ciocolata impreuna cu untul in bain-marie si pui glazura intre cele 2 straturi de crema.
Pregatesti glazura II asa:
  1. Topesti ingredientele in bain-marie si lasi sa se raceasca la temperatura camerei.
Asamblezi asa:
  1. Peste prima foaie pui 1/2 din cantitatea de crema si o nivelezi foarte bine cu o spatula sau cu un cutit umed.
  2. Peste crema torni glazura 1, la temperatura camerei, nivelezi bine si dai cateva minute la congelator sau la
  3. frigider, pana cand glazura se intareste.
  4. Pui apoi al doilea strat de crema, nivelezi si peste, pui a doua foaie.
  5. Presezi bine si indepartezi hartia de copt.
  6. Peste prajitura torni glazura 2 si nivelezi foarte bine.
  7. Dai prajitura cateva ore la frigider.
Portii: 25 portii
Pregatire: 80 minute

Prajitura Pinguin

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura Pinguin "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


12 Raspunsuri la "Prajitura Pinguin" Prajitura Pinguin - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Nicoleta Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Foarte buna reteta. Ms mult ! Aveti cele mai faine retete culinare

 
Sergiu Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
O prajitura care pare de-a dreptul delicioasa!

 
Diana Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Foarte buna aceasta reteta.. Am facut prajitura si imi place foarte mult... a iesit foarte bine ! :)

 
gaby* Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de PrajituriRetete de Prajituri Fara nota
nota 10* foarte buna prajitura!

 
anca Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
ff buna,dar am modificat ceva:la crema am folosit gelatina alimentara inloc de intaritor de frisca pt ca prima data a iesit f moale,dar a doua oara cu gelatina a iesit super.Merita sa o incercati,este f buna pt copii

 
dena ursa Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
10+

 
maria Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
foarte buna a iesit am facut-o si eu!bravo

 
yonela Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
arata bine....dar imi lipseste rabdarea sa o pot face

 
Tigu A. Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Cea mai buna prajitura. O delicatesa!
Exact ca in imagine mi-a iesit!

 
the florella Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
super reteta,mie mi-a iesit din prima,aspectoasa dar mai ales gustoasa.Merita facuta.

 
gaby Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
foarte buna prajitura nota 10 am mancat si este foarte delicioasa!!

 
gaby Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
foarte buna!!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.