Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Tort cu ciocolata si menta
http://www.bucatarul.ro/retete-_1357_1_-Tort-cu-ciocolata-si-menta/Tort-cu-ciocolata-si-menta.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: marin madalina
Data 13/02/2010
 

Combinatia de ciocolata si menta e minunata....Eu am folosit o forma dreptunghiulara, dar poate fi facut si intr-o forma rotunda...

Tort cu ciocolata si menta

Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 plic  praf crema ole de ciocolata ( cu preparare la rece).

Pentru crema iti trebuie:
  • 2 ciocolate cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • cateva picaturi de ulei de menta ( se gaseste la magazinele naturiste).

Pentru sirop iti trebuie:
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 cana cu apa.

Pentru ornat iti trebuie :
  • 250 ml frisca lichida batuta spuma tare
  • 1/2 ciocolata rasa marunt.

Pregatesti asa :
  1. Pentru blat se separa ouale si se bat  albusurile spuma tare cu zaharul.
  2. Se pun galbenusurile pe rand mixand in continuare compozitia, apoi praful de crema ole.
  3. Se tapeteaza o tava (25/35 cm) cu hartie de copt si se toarna compozitia de blat si se coace cam 25 minute ( se face testul cu scobitoarea).
  4. Se lasa sa se raceasca bine.
  5. Se prepara crema : se pun intr-un vas teflonat la foc mic toate ingredientele pentru crema si se amesteca pana ce se obtine o crema lucioasa si omogena.
  6. Se da si aceasta la racit.
  7. Se prepara siropul arzand zaharul si stingand cu apa.
  8. Se lasa sa fiarba la foc mic pana scade putin.
  9. Se raceste si siropul.
  10. Se monteaza tortul  in tava in care am copt blatul ( dupa ce se scoate hartia de copt) : se insiropeaza blatul nu foarte tare, se toarna crema racita , se aranjeaza frumos frisca batuta si se presara ciocolata rasa.
  11. Se da la rece pana a doua zi cand poate fi servit ( taiat pe jumatate pe lungime, apoi pe latime in felii potrivit de groase).
  12. Pofta buna!