Tort fulg de nea - Retete Culinare

Tort fulg de nea


Iti trebuie:
  • blat de aluat oparit
  • 125 g unt
  • 1 praf sare
  • 1 praf zahar
  • 200 g faina
  • 5 oua
Pentru umplutura de fructe iti trebuie:
  • 6 foi gelatina (sau 10 g gelatina granulata)
  • 2 lingurite amidon
  • 500 g piersici decojite, din conserva
  • 250 g pulpa de mango taiata cuburi
  • 200 g ananas
  • 200 g banane taiate
  • 1 portocala
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 1 varf de cutit de scortisoara
Pentru umplutura de frisca iti trebuie:
  • 4 foi gelatina sau 10 g gelatina
  • 750 ml frisca lichida
  • 50 g zahar
  • 50 ml rom
  • 50 g fulgi de cocos
  • 150 g ciocolata amaruie
  • fructe pentru ornat.
Pregatesti asa:
  1. Intr-o craticioara fierbi 250 ml apa cu unt, sare, zahar, amestecand continuu.
  2. Cand compozitia fierbe, torni toata faina si amesteci pana ce compozitia se desprinde de pe fundul cratitei. lei de pe foc, lasi sa se racoreasca si apoi adaug ouale, unul cate unul. Incingi cuptorul la 180 grade C si tapetezi cu hartie de copt 3 tavi.
  3. Introduci compozitia intr-un sprit cu deschidere mare.
  4. Pe fiecare tava spritezi cate o spirala de aluat (26 cm) pornind din interior catre exterior si lasi o distanta de circa 0,5 cm intre straturile de aluat.
  5. Coci fiecare spirala de aluat cate 30 de minute pana se rumeneste usor deasupra.
Pregatesti umplutura de fructe asa:
  1. Inmoi gelatina in apa rece, tai fructele cuburi, razi coaja de portocala si cureti feliile de pielitele albe.
  2. Dizolvi amidonul in putina apa.
  3. Pui fructele la fiert cu coaja de portocala rasa, zahar, vanilie, scortisoara si lasi pana se inmoaie.
  4. Adaugi amidonul si dai din nou in clocot.
  5. Dizolvi gelatina in compozitia de fructe si lasi sa se raceasca.
Pregatesti umplutura de frisca asa:
  1. Inmoi gelatina in apa rece.
  2. Bati frisca lichida cu zaharul, incalzesti putin gelatina si dizolvi (nu lasi sa fiarba).
  3. Adaugi romul, apoi frisca pe care o imparti in 3 parti.
Asamblezi asa:
  1. Primul blat de aluat oparit il asezi pe un platou si spritezi pe el, din interior catre exterior 3 inele groase de frisca.
  2. Compozitia de fructe o pui in spatiile de pe blat ramase libere.
  3. Asezi deasupra al doilea blat si decorezi cu frisca si fructe.
  4. Pui ultimul blat si imbraci tortul in frisca.
  5. Dupa preferinta, pui fulgi de cocos care se prajesc putin, apoi ornezi tortul pe margine.
  6. Poti orna cu ciocolata.
  7. Ciocolata o pregatesti asa:
  8. Topesti ciocolata in bain-marie.
  9. Plonjezi varful unei palete in ciocolata si faci diverse forme pe o planseta rece: stelute, braduti, inimioare, fluturi etc.
  10. Dupa ce s-au racit bine, desprinzi cu grija cu ajutorul unui cutit si decorezi cu ele tortul.
  11. Mai poti orna cu frisca si fructe.
Portii: 10 portii
Pregatire: 150 minute


Tort fulg de nea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort fulg de nea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort fulg de nea" Tort fulg de nea - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
jiji Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
super




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro