Tort de mere cu crema de zahar ars - Retete Culinare

Tort de mere cu crema de zahar ars


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic crema ole de vanilie ( praf pentru crema cu preparare la rece).

Pentru crema de zahar ars iti trebuie:
  • 6 oua
  • 700 ml lapte
  • 6 linguri cu zahar.
Pentru caramel iti trebuie:
  • 1 cana cu zahar
  • 4 mere mari curatate de coaja si taiate feliute subtiri.

Pentru ornat iti trebuie:
  •  500 ml frisca lichida batuta spuma tare.

Pregatesti asa :
  1. Se prepara intai caramelul.
  2. Intr-un vas se pune zaharul cu cateva picaturi de apa, apoi se pune la foc mic si se amesteca pana obtinem un caramel limpede si deschis la culoare.
  3. Cand e gata se toarna pe fundul tavii in care o sa pregatim prajitura.
  4. Deasupra se pun feliile de mere si se da tava la cuptor pentru 15 minute.
  5. Intre timp se prepara compozitia pentru crema de zahar ars : intr-un vas de mixer se freaca ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana se obtine o crema spumoasa.
  6. Apoi se adauga laptele si se mixeaza in continuare la viteza mai mica pana se obtine o compozitie omogena.
  7. Dupa cele 15 minute in care merele au stat la cuptor, se scoate tava si deasupra lor se toarna compozitia de lapte si oua.
  8. Se da din nou tava la cuptor pana ce crema e inchegata dar totusi moale.
  9. In timp ce crema se face , se pregateste compozitia pentru blat : se separa ouale.
  10. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile pe rand si praful de crema ole.
  11. Se mixeaza la viteza mica pana se amesteca bine totul.
  12. Se scoate tava si deasupra cremei de zahar ars se toarna compozitia pentru blat.
  13. Se da iar la cuptor pana ce blatul e gata ( se face testul cu scobitoarea).
  14. Cand s-a copt, se scoate tava la racit si se lasa pana a doua zi cand se va rasturna pe o tava ( astfel crema de zahar ars cu mere va fi deasupra, iar blatul dedesubt). Se orneaza cu frisca batuta dupa imaginatie.
  15. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de mere cu crema de zahar ars "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort de mere cu crema de zahar ars " Tort de mere cu crema de zahar ars  - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
nina Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
am facut mai demult aceasta torta dar am facut cu mere intregi




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro