Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Musaca greceasca
http://www.bucatarul.ro/retete-_152_1_-Musaca-greceasca/Musaca-greceasca.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Adriana Pop
Data 3/09/2008
 

Spala vinetele si taie-le in felii pe lungime. Presara deasupra sare si lasa-le sa se scurga 15 minute, dupa care prajeste-le putin in ulei. Curata cartofii, taie-i felii si fierbe-i 5 minute in apa cu un praf de sare. Separat, rumeneste putin carnea tocata ...

Iti trebuie:
  • 500 g cartofi
  • 600 g vinete
  • 2 oua
  • 600 g rosii
  • 500 g carne tocata
  •  2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei de masline
  • 300 ml lapte
  • 150 g cascaval
  • cimbru
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spala vinetele si taie-le in felii pe lungime. Presara deasupra sare si lasa-le sa se scurga 15 minute, dupa care prajeste-le putin in ulei.
  2. Curata cartofii, taie-i felii si fierbe-i 5 minute in apa cu un praf de sare. Separat, rumeneste putin carnea tocata.
  3. Cand a scazut bine, adauga ceapa si usturoiul calit separat si rosiile oparite si decojite.
  4. Potriveste gustul de sare, piper si cimbru si mai lasa pe foc 15 minute.Intr-o tava mai adanca asaza in straturi un rand de cartofi, unul de carne si unul de vinete. Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi. Asaza deasupra   cascavalul taiat felii. Acopera totul cu ouale batute bine cu laptele.
  5. Lasa la cuptor aproximativ 40 de minute.
Bucatarul te invata:
     Musacaua iese mai gustoasa cu cartofii si vinetele trase nitel in ulei.

Portii: 8
Preparare: 60 minute

Musaca greceasca