Prajitura cu miere si crema de nuca - Retete Culinare

Prajitura cu miere si crema de nuca


Pentru foi iti trebuie:
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 pahar miere de albine
  • 3/4 pahar zahar
  • 500 g faina.
Pentru crema iti trebuie:
  • 700 g miez de nuca
  • 400 g smantana
  • 1/2 pahar zahar tos
  • 1/2 sticluta esenta de rom.
Pentru foi pregatesti asa:
  1. Pui mierea intr-o cratita pe foc, adaugi zaharul si amesteci cu o lingura de lemn curata pana se topeste zaharul.
  2. Iei vasul de pe foc, lasi putin sa se raceasca, apoi adaugi pe rand ouale si uleiul amestecand continuu si energic.
  3. Amesteci faina cu bicarbonatul si le adaugi in compozitia de miere.
  4. Vei obtine un aluat mai tare pe care-l imparti in 6 bucati din care coci 6 foi pe dosul tavii pudrate cu faina, timp de 10 minute fiecare.
  5. Pregatesti apoi si crema: treci miezul de nuca prin masina de tocat, le amesteci cu smantana si zaharul, iar la urma pui si esenta de rom.
  6. Intinzi crema intre cele 6 foi racite, asezi peste prajitura un suport de lemn si o greutate si le lasi la rece pana a doua zi.
  7. O tai apoi bucati si o pudrezi cu zahar.
Portii: 36 bucati
Pregatire: 90 minute

Prajitura cu miere si crema de nuca

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu miere si crema de nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


4 Raspunsuri la "Prajitura cu miere si crema de nuca" Prajitura cu miere si crema de nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
miere Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
O prajitura cu miere de albina excelenta!!

 
ana maria Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Excelenta !!!

 
blueeyes Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
excelenta,in fiecare an o prepar,eu o numesc prajitura"lauza"!!!

 
apicole bune Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Cred ca totul depinde de mierea de albine. Foile cu miere de albine ies foarte bune si pufoase. Multumim de reteta.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.