Spaghete cu scoici - Retete Culinare

Spaghete cu scoici

Iti trebuie:
  • 250 g spaghete
  • 2 kg scoici (midii)
  • 1 lingura cu unt
  • 1 ceapa
  • 300 ml vin alb sec (sau demisec)
  •  Pentru sos:
  • 1 lingura cu ulei
  • 4 cepe de arpagic
  • 4 catei de usturoi
  • 500 g rosii coapte
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spala scoicile in multa apa rece (te poti ajuta de o periuta moale). Pastreza-le doar pe cele care sunt intregi si nedesfacute.
  2. Pune-le apoi intr-un vas cu apa rece si da-l la frigider.
  3. Apoi, topeste intr-o cratita lingura de unt, adauga scoicile scurse de apa, vinul, ceapa tocata si lasa sa fiarba inabusit 6-8 minute.
  4. Arunca apoi scoicile care nu s-au deschis, strecoara sosul si pune-l deoparte.
  5. Intr-un alt vas, pune uleiul, adauga ceapa de arpagic si usturoiul maruntite bine, impreuna cu sosul strecurat. Cand fierbe, adauga rosiile decojite si maruntite, potriveste de sare si piper.
  6. Lasa acest sos pe foc aproximativ 10-12 minute.
  7. Fierbe pastele in apa cu sare, scurge-le si adauga-le peste sosul de rosii. Amesteca totul cu restul sosului in care au fiert scoicile.
  8. Scoate carnea din jumatate din scoici si amestec-o cu pastele, urmand sa adaugi si restul de scoici cu tot cu carapacea lor. Amesteca cu grija, orneaza cu patrunjel verde tocat si serveste imediat.
Portii: 4
Preparare: 60 minute

Spaghete cu scoici

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Spaghete cu scoici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Spaghete cu scoici - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro