Prajitura Martisor - Retete Culinare

Prajitura Martisor


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 cana zahar
  • 2 cani lapte
  • 4 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • 1 esenta de vanilie.
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati albusurile separat, adaugi zaharul si bati in continuare pana se tin de tel.
  2. Adaugi galbenusurile frecate cu putina sare si omogenizezi.
  3. La urma, adaugi faina cernuta si o torni in tava pregatita.
  4. Lasi sa se coaca si, cand e gata, lasi sa se raceasca, apoi tai blatul in 2 si-l umpli cu crema.
Pregatesti crema asa:
  1. Arzi zaharul si-l stingi cu 1 cana de lapte.
  2. Pana fierbe laptele si se topeste zaharul ars, amesteci laptele ramas cu faina pana se omogenizeaza bine.
  3. Cand crema este calduta, adaugi untul, amestecand continuu dupa care adaugi si esenta de vanilie si umpli blatul.
  4. Portionezi prajitura si pui deasupra fiecarei prajituri un martisor, un trifoi cu patru foi, peste care ai presarat cacao sau zahar vanilat.
Portii: 8 portii
Pregatire: 80 minute

Prajitura Martisor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura Martisor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Prajitura Martisor" Prajitura Martisor - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
maria Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
o reteta excelenta

 
ady.andreea Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
felicitari a iesit super!:D:D:D:D:D:X:X:X




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.