Salata dobrogeana - Retete Culinare

Salata dobrogeana


Iti trebuie:
  • 3 rosii mari
  • 2 ardei grasi
  • 3 castraveti medii
  • 1 ceapa
  • 1 salata verde
  • 100 g telemea de oi
  • 1 cescuta vin alb
  • sare
  • 1 ceasca sos maioneza cu masline
Pentru sos iti trebuie:
  • 2 oua fierte
  • 2 linguri de smantana
  • cateva masline negre
  • sare
  • cimbru
  • tarhon.
Pregatesti asa:
  1. Ceapa, curatata, se taie felioare si se pune intr-un castron.
  2. Castravetii, curatati de coaja, taiati felii, se adauga peste ceapa.
  3. Rosiile se spala, se taie felii potrivite, iar ardeii se taie fideluta.
  4. Se amesteca toate legumele si se lasa la rece pana la servire.
  5. Sosul din maioneza cu masline se prepara astfel: ouale se cojesc, albusurile se toaca marunt, iar galbenusurile se freaca impreuna cu smantana pana se obtine un sos alifios, care se amesteca impreuna cu maslinele tocate marunt.
  6. Se adauga vinul, zeama de lamaie, sare, cimbru si tarhon.
  7. Cand sosul este gata, se amesteca impreuna cu albusurile tocate.
  8. Inainte de servire, salata se amesteca impreuna cu sosul, se pune pe o salatiera si se presara cu telemea de oi, rasa.
Salata dobrogeana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Salata dobrogeana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Salata dobrogeana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.