Placinta cu sunca si crema mascarpone - Retete Culinare

Placinta cu sunca si crema mascarpone


Iti trebuie:
  • 1 rulou de aluat fraged
  • 1 rulou de aluat de foitaj
  • 500 g sunca slaba taiata in felii mari
  • 4 andive
  • 250 g ciuperci albe
  • 250 g crema mascarpone
  • 2 cepe mici
  • 3 galbenusuri de ou
  • 20 g unt
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Andivele se fierb 10 minute in apa clocotita, cu sare.
  2. Se scurg si se taie felii subtiri.
  3. Ciupercile, curatate de tulpini, taiate feliute, se calesc 5 minute in unt, la foc puternic.
  4. Se scot din tigaie cu o spumiera si se lasa deoparte.
  5. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade celsius.
  6. Se curata cepele si se taie feliute subtiri.
  7. Se intinde aluatul fraged (peste hartia de copt), intr-o tava.
  8. Se toarna branza mascarpone intr-un vas adanc si se bate cu furculita pana se subtiaza.
  9. Se adauga andivele, feliutele de ciuperci, ceapa si doua galbenusuri de ou.
  10. Se adauga sare, piper, putina nucsoara rasa, apoi se amesteca bine. sunca, taiata cubulete, se presara peste aluatul intins in tava, iar peste aceasta se toarna compozitia cremoasa.
  11. Se intinde pe deasupra aluatul de foitaj, se umezesc marginile ambelor aluaturi si se lipesc apasand usor cu degetele.
  12. Se decupeaza un orificiu in mijlocul placintei, pentru eliminarea aburului, care se intareste cu o bucata de folie de aluminiu, impaturita de cateva ori.
  13. Se bate ultimul galbenus impreuna cu o lingura de apa si se unge cu o pensula aluatul de deasupra.
  14. Rulada se da la cuptor, 40 de minute.
  15. Se serveste calda.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu sunca si crema mascarpone "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu sunca si crema mascarpone - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.