Placinta cu carne de miel - Retete Culinare

Placinta cu carne de miel


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita condimente pentru carnea de miel
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 lingura de unt
  • 1 chifla veche
  • 1/8 l lapte cald
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 600 g carne tocata de miel
  • 5 linguri de smantana
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat marunt
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia
  • coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri vin rosu dulce.
Pregatesti asa:
  1. Se framanta aluatul din faina, sare, unt si galbenusuri.
  2. Se acopera cu o folie de aluminiu si se pune la rece.
  3. Se rumenesc morcovii, ceapa si usturoiul in unt incins.
  4. Se taie chifla cubulete si se inmoaie in lapte.
  5. Intr-un castron se amesteca legumele calite, chifla bine scursa, carnea tocata de miel si smantana.
  6. Se potriveste de gust cu patrunjel, condimente si vin rosu.
  7. Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
  8. Aluatul se imparte in 2 cercuri de marimea formei de copt (rotunda cu diametrul de 26 cm).
  9. Se pune prima foaie in forma unsa cu grasime.
  10. Peste foaie se asaza umplutura de carne, se niveleaza si peste ea se asaza cealalta foaie.
  11. Se unge placinta cu galbenus si se presara branza rasa.
  12. Se coace 45 de minute, pana se rumeneste bine.
  13. Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii ca si tortul si se serveste cu un vin rosu sec.
Placinta cu carne de miel

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu carne de miel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu carne de miel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.