Terina de somon - Retete Culinare

Terina de somon


Iti trebuie:
  • 3 felii de gelatina
  • 500 g branza ricotta
  • sare
  • piper alb
  • sucul de la 2 lamai
  • 1/2 legatura de arpagic
  • 30 g ridichi proaspete
  • 250 g somon afumat
  • 1 lamaie si 1 lime
  • tarhon si cimbru pentru ornat.
Pregatesti asa:
  1. Se taie gelatina in bucati mici (cu o foarfeca) si se scufunda in 50 ml de apa rece, lasandu-se la topit.
  2. Se toarna apoi intr-o tigaita, se adauga 50  ml de apa si se amesteca constant, la 70° C.
  3. Cand gelatina s-a topit, se ia tigaia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  4. Se pune branza intr-un castron, se asezoneaza cu sare, piper si suc de lamaie.
  5. Se adauga arpagicul tocat, ridichea rasa, gelatina rece si se amesteca din nou.
  6. Se pune cate o felie de somon afumat pe fundul si marginile unei cesti, apoi se umplu 4 asemenea cesti cu amestecul obtinut.
  7. Se acopera ceasca cu o folie si se lasa la frigider timp de 3 ore.
  8. Cand terinele s-au ingrosat, se scufunda baza cestii timp de 1 minut in apa calda, iar apoi se scoate terina din ceasca.
  9. Se decoreaza cu ierburi si felii de lamaie sau lime.
  10. Se poate servi cu paine prajita calda.
Terina de somon

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Terina de somon "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Terina de somon - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.