Rulada umpluta cu gem - Retete Culinare

Rulada umpluta cu gem


Pentru aluat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • un pliculet zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • un borcan de dulceata sau gem de prune
  • 300 g nuci macinate.
Pregatesti asa:
  1. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie, zaharul vanilat, galbenusurile si coaja de lamaie, iar la sfarsit se pune faina cernuta.
  2. Se amesteca usor sa nu se formeze cocoloase.
  3. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde compozitia uniform.
  4. Se baga in cuptorul bine incins si se lasa 30 de minute.
  5. Cand se scoate, se ruleaza cat se poate de fierbinte, ca sa capete forma de rulada si se acopera cu un prosop de bucatarie.
  6. Separat, se amesteca gemul de prune cu nuca macinata, cu zeama si coaja de la o lamaie, pana se obtine o crema destul de groasa.
  7. Dupa ce s-a racit rulada, se desfasoara din hartie si se umple cu crema pregatita.
  8. Se lasa o ora la rece si se taie felii subtiri.
  9. Pentru un aspect placut, o puteti imbraca in ciocolata sau gem si presarati nuca macinata pe deasupra.
Rulada umpluta cu gem

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada umpluta cu gem "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rulada umpluta cu gem  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.