Foi din pandispan cu zmeura si inghetata de nes - Retete Culinare

Foi din pandispan cu zmeura si inghetata de nes


Pentru foi iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 3 linguri miere
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 3 lingurite lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 ou.
Pentru inghetata iti trebuie:
  • 2 linguri nes
  • 500 ml smantana foarte proaspata sau frisca
  • 100 g zahar
  • 4 oua.
Pregatesti asa:
  1. Amestecati la foc mic mierea, zaharul, untul, laptele si bicarbonatul.
  2. Fierbeti compozitia pana cand primeste culoarea maronie.
  3. Luati vasul de pe foc si lasati amestecul la racit putin.
  4. Puneti faina intr-un castron si turnati peste ea compozitia calduta cu miere si oul batut.
  5. Framantati bine pana obtineti un aluat potrivit pe care impartiti-l in 3 bucati.
  6. Faceti 3 foi din aluat, cu diametrul de 25 cm.
  7. Coaceti foile pe dosul unei tavi  rotunde, unse si tapetate.
  8. Lasati foile la racit.
  9. Pentru inghetata, amestecati cu mixerul smantana, zaharul, galbenusurile si nesul, pana obtineti o compozitie omogena.
  10. Adaugati albusurile batute spuma si omogenizati.
  11. Puneti compozitia la congelator.
  12. Amestecati din cand in cand in timpul congelarii.
  13. Umpleti foile cu inghetata doar cu 15 minute inainte de servire.
  14. Puneti-le la congelator 10 minute, apoi scoateti-le si intindeti deasupra un strat de crema mascarpone.
  15. Ornati cu zmeura si taiati tortul rapid, cu un cutit inmuiat in apa calduta.
Foi din pandispan cu zmeura si inghetata de nes

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Foi din pandispan cu zmeura si inghetata de nes "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Foi din pandispan cu zmeura si inghetata de nes - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.