Inghetata de sampanie cu fructe - Retete Culinare

Inghetata de sampanie cu fructe


Iti trebuie:
  • 300 g biscuiti amaretto sau de ovaz
  • 150 g unt
  • 750ml sampanie rose
  • 200mi ceai verde sau galben
  • 250g zahar
  • 150 ml smantana proaspata sau caimac
  • 250g frisca obtinuta din smantana proaspata
  • 300g fructe: visine, cirese, coacaze.
Pregatesti asa:
  1. Incalziti putin sampania, amestecata cu ceaiul verde si adaugati treptat, amestecand incontinuu, smantana in care ati dizolvat zaharul.
  2. Faceti un piure din 250g fructe si amestecati-l cu sampania.
  3. Puneti in amestec si cateva fructe intregi (fara samburi).
  4. Zdrobiti biscuitii si amestecati-i cu untul topit, intindeti amestecul intr-o tava rotunda, tapetata cu folie.
  5. Peste acest blat de biscuiti turnati amestecul de sampanie cu fructe.
  6. Puneti vasul la congelator pentru 3 ore.
  7. Amestecati din cand in cand in vas.
  8. Cand compozitia este inghetata, scoateti-o din vas cu folie cu tot si apoi puneti-o pe un platou tinut la rece.
  9. Turnati deasupra un strat de frisca si ornati cu fructe proaspete sau cu piure de fructe.
  10. Taiati-o in felii cu ajutorul unui cutit inmuiat in apa calda si serviti-o pe farfurioare tinute la rece.
Inghetata de sampanie cu fructe

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de sampanie cu fructe "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Inghetata de sampanie cu fructe - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.