Inghetata de menta cu nuci si rubarbar - Retete Culinare

Inghetata de menta cu nuci si rubarbar


Iti trebuie:
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 600 ml lapte
  • 1 baton vanilie
  • 100 g nuci macinate
  • 4 linguri frunze de menta proaspetem maruntite.
Pentru sos iti trebuie:
  • 500 g rubarbar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 500 ml apa
  • 50 ml coniac
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Frecati galbenusurile cu zaharul pana cand obtineti o compozitie cremoasa, albicioasa.
  2. Fierbeti laptele in care ati pus batonul de vanilie taiat in doua pe lungime.
  3. Lasati sa se raceasca 15 minute in vasul acoperit.
  4. Scoateti batonul de vanilie din lapte si turnati laptele caldut peste compozitia de oua, amestecand mereu pentru omogenizare.
  5. Puneti vasul la bain-marie, amestecand mereu, pana cand compozitia incepe sa se ingroase.
  6. Luati vasul de pe foc si continuati sa amestecati compozitia inca 10 minute, apoi lasati-o sa se raceasca.
  7. Adaugati frunzele de menta, maruntite, nucile si turnati compozitia intr-un castron pe care puneti-l la congelator pentru 3 ore cel putin.
  8. Curatati de pielite tijele de rubarbar si taiati-le in cubulete.
  9. Fierbeti un sirop din apa si zahar.
  10. Cand acesta incepe sa se ingroase, adaugati cubuletele de rubarbar, coniacul si coaja de lamaie.
  11. Fierbe-ti 15 minute ingredientele la foc potrivit, amestecand din cand in cand in vas.
  12. Lasati sosul la racit si turnati-l peste inghetata servita in castronele reci.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Inghetata de menta cu nuci si rubarbar "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Inghetata de menta cu nuci si rubarbar - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.