Baba - Retete Culinare

Baba


Iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 2 linguri zahar tos
  • 25 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 pahar lapte
  • 8 galbenusuri
  • 170 g unt
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita rom
  • 50 g migdale taiate fin
  • 1 ou
  • 4 bucati zahar cubic
  • 4 linguri rom.
Pregatesti asa:
  1. Amestecati faina cu drojdia inmuiata in 2 linguri de lapte caldut si lasati-o putin sa creasca.
  2. Puneti apoi galbenusurile si untul inmuiat.
  3. Framantati bine aluatul.
  4. Adaugati laptele, sarea, stafidele si romul.
  5. Ungeti cu unt o forma rotunda si inalta de cozonac.
  6. Presarati peretii formei cu migdale si puneti aluatul in forma.
  7. Lasati sa creasca la loc caldut.
  8. Cand aluatul a crescut suficient, ungeti-l cu ou si coaceti la foc potrivit.
  9. Stropiti-o cu rom si presarait-o cu zahar.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Baba "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Baba - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.