Tort de ciocolata cu capsuni - Retete Culinare

Tort de ciocolata cu capsuni


Pentru blat iti trebuie:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 g ciocolata de menaj
  • 50 g faina
  • 6 plicuri zahar vanilat
  • 100 g migdale tocate
Pentru mousse iti trebuie:
  • 2 oua
  • 360 ml lapte
  • 100 g ciocolata neagra
  • 1 plic si jumatate gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri zahar
  • 4-5 capsuni si menta pentru decor.
Pregatesti asa:
  1. Freci galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana obtii o crema groasa.
  2. Freci untul spuma cu o lingura de lapte fierbinte, apoi il adaugi peste crema de galbenusuri.
  3. Adaugi ciocolata topita la bain-marie, o lingura de apa si faina.
  4. Incorporezi albusurile batute spuma cu un praf de sare, migdalele tocate si torni compozitia intr-o forma cu pereti detasabili, unsa si tapetata.
  5. Coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute.
  6. Amesteci amidonul cu zaharul adaugi ouale batute si amesteci pana se omogenizeaza compozitia.
  7. Torni laptele si fierbi compozitia la bain-marie, amestecand continuu.
  8. Inmoi gelatina in putina apa rece, topesti ciocolata la bain-marie si le adaugi in compozitia cu amidon.
  9. Iei vasul de pe foc, lasi sa se racoreasca si adaugi frisca batuta.
  10. Torni crema peste blat si lasi la rece trei ore.
  11. Cand s-a intarit, detasezi cu grija forma de tort.
  12. Ornezi cu jumatati de capsuni si frunze de menta.
Tort de ciocolata cu capsuni

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de ciocolata cu capsuni "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort de ciocolata cu capsuni - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.