Merengue cu crema - Retete Culinare

Merengue cu crema


Iti trebuie:
  • 10 linguri unt
  • 1 cana alune nesarate sfaramate
  • 3/4 cana zahar
  • 6 oua
  • 4 albusuri
  • 500 g ciocolata de menaj neagra
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura amidon
  • 1 cana de zahar  pudra
  • 1 varf cutit de sare de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Freci untul spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
  2. Adaugi 350 g ciocolata topita si esenta de vanilie.
  3. Bati 6 albusuri spuma cu un praf de sare si le incorporezi usor in compozitie, amestecand cu o spatula de jos in sus.
  4. Torni compozitia in forme de briose si coci in cuptorul preincalzit circa 20 minute.
  5. Amesteci jumatate din cantitatea de alune cu amidonul.
  6. Bati spuma 4 albusuri cu sarea de lamaie, adaugi zaharul pudra si continui sa mixezi circa 10 minute.
  7. Adaugi alunele.
  8. Scoti prajiturile din cuptor si, cu ajutorul unei spatule, pui 3/4 din bezea deasupra lor.
  9. Cu un pos faci cateva floricele din restul de bezea.
  10. Pui prajiturile si floricelele din nou la cuptor la foc mic si le mai lasi 30 minute.
  11. Scoti prajiturile si le lasi sa se raceasca.
  12. Le glazurezi cu ciocolata topita, le ornezi cu alunele macinate si bezelele.
Merengue cu crema

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Merengue cu crema "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Merengue cu crema - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.