Tortul albinutelor - Retete Culinare

Tortul albinutelor


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 250 g nuci macinate
  • 2 linguri rom
  • 100 g amidon alimentar
  • 1 praf de copt
Pentru glazura iti trebuie:
  • 300 g zahar pudra
  • 100 g miere
  • 2 albusuri
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri cafea tare
Pentru decor iti trebuie:
  • 10 jumatati miez de nuca.
Pregatesti asa:
  1. Bati galbenusurile, adaugi treptat zaharul si zaharul vanilat si bati in continuare pana se formeaza o compozitie cremoasa.
  2. Adaugi treptat nucile macinate, romul si amidonul cernut cu praful de copt.
  3. Separat, bati albusurile spuma tare si le incluzi in masa galbenusurilor, amestecand incet.
  4. Torni compozitia intr-o forma de tort tapetata cu folie de copt si o introduci in cuptorul preincalzit, pentru circa 50 de minute, la foc moderat.
  5. Bati albusurile putin, adaugi treptat zaharul pudra, mierea si din cand in cand zeama de lamaie, batand energic pana se obtine o compozitie omogena.
  6. Adaugi cafeaua in jumatate de glazura, amesteci si imbraci tortul.
  7. Dupa ce se intareste stratul de glazura, torni peste tort glazura ramasa necolorata, creand imaginea unui vas din care se revarsa miere de albine.
  8. Decorezi cu jumatati de miez de nuca si cu albinute fabricate din hartie colorata.
Tortul albinutelor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tortul albinutelor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tortul albinutelor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.