Tort cu visine - Retete Culinare

Tort cu visine


Pentru blat iti trebuie:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g faina
  • 30 g amidon
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 praf de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 linguri visinata
  • 3 foi gelatina
  • 250 g mascarpone
  • 500 g branza de vaci
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana dulce (pentru frisca)
  • 300 g visine din compot
  • 250 ml compot de visine.
Pregatesti asa:
  1. Bati spuma albusurile cu un praf de sare si trei linguri de apa.
  2. Adaugi pe rand gabenusurile, zaharul si un plic de zahar vanilat.
  3. Incorporezi faina, amidonul, cacaoa si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
  4. Torni compozitia intr-o forma de tort cu peretii detasabili, tapetata cu hartie de copt.
  5. Coci in cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 de minute.
  6. Dupa ce s-a racit, il tai in trei, pe orizontala.
  7. Inmoi gelatina in putina apa rece.
  8. Amesteci mascarpone cu branza de vaci bine scursa, zaharul (opresti o lingura) si zaharul vanilat.
  9. Incalzesti gelatina la foc mic, fara sa fiarba, adaugi trei linguri din crema de branza, amesteci si incorporezi in restul de crema.
  10. Bati smantana cu o lingura de zahar si o adaugi in crema de branza, amestecand usor sa se omogenizeze.
  11. Se adauga fructele fara samburi, scurse bine.
  12. Insiropezi primul blat cu visinata, intinzi un strat de crema, al doilea blat il insiropezi cu compot, intinzi alt strat de crema, pui al treilea blat insiropat cu compot si imbraci tortul in crema ramasa.
  13. Decorezi cu bucati de ciocolata si visine din dulceata.
  14. Se lasa la rece minimum 3 ore.
Tort cu visine

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu visine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


4 Raspunsuri la "Tort cu visine" Tort cu visine - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
rebeca Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
100000000000

 
LALY Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
Super reteta,aspectuoasa cred ca tare buna.

 
dan Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de TorturiRetete de Torturi Fara nota
normal

 
Marius Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de TorturiRetete de TorturiRetete de TorturiRetete de Torturi Fara nota
Blatul nu a iesit pufos si crema nu a fost suficienta si pt ornat




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.