Cozonac cu stafide si migdale - Retete Culinare

Cozonac cu stafide si migdale


Iti trebuie:
  • 40 g drojdie
  • 100 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 600 g faina
  • 150 gunt
  • 4 galbenusuri
  • 1/2 lingurita nucsoara pisata
  • 1 praf de sare
  • 50 g stafide
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g migdale
  • 1 ou pentru uns
Pentru glazura iti trebuie:
  • 1 albus
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Pentru decor iti trebuie:
  • 100 g martipan galben, verde, portocaliu.
Pregatesti asa:
  1. Drojdia o amesteci cu laptele caldut, o lingura de zahar, doua linguri de faina si lasi sa creasca la loc cald 30 de minute.
  2. Freci untul cu restul de zahar, adaugi galbenusurile, nucsoara, sarea si esenta de vanilie.
  3. Pui faina intr-un bol, adaugi maiaua, amestecul de galbenusuri si framanti un aluat potrivit, pe care il lasi la dospit 40 de minute.
  4. Asezi aluatul crescut pe planseta, il aplatizezi putin, pui stafidele si migdalele curatate de coaja si taiate.
  5. Impaturesti aluatul si ii dai forma rotunda.
  6. Asezi cozonacul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt si mai lasi la dospit 30 de minute.
  7. Faci o cruce deasupra cu un cutit ascutit, ungi cu ou batut si introduci la cuptor pentru 45 de minute.
  8. II scoti din cuptor si torni glazura alba facuta din albusul batut bine cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
  9. Il ornezi cu floricele facute din martipan sau ciocolata.
Cozonac cu stafide si migdale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu stafide si migdale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu stafide si migdale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.