Deliciu de mere cu crema de zahar ars - Retete Culinare

Deliciu de mere cu crema de zahar ars


Pentru caramel iti trebuie:
  • 1 cana cu zahar
  • 4 mere mari
  • 300 ml frisca lichida
Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 plic praf de vanilie pentru crema cu preparare la rece
Pentru crema de zahar ars iti trebuie:
  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar.
Pregatesti asa:
  1. Intr-o tava pui zaharul, picuri putina apa, apoi asezi la foc mic si amesteci continuu pana obtii un caramel limpede si deschis la culoare, pe care il intinzi pe fundul tavii si lasi la racit.
  2. Peste caramelul tare pui merele taiate felii si dai tava la cuptor pentru 15-20 de minute.
  3. Intre timp, prepari compozitia pentru crema de zahar ars.
  4. Intr-un castron freci cu mixerul ouale intregi cu zaharul si esenta de vanilie pana obtii o crema spumoasa, apoi adaugi laptele si mixezi in continuare.
  5. Scoti tava din cuptor si deasupra torni compozitia pentru crema de zahar ars.
  6. O introduci din nou la cuptor pana crema s-a inchegat, dar totusi este mai moale.
  7. Bati frisca si o lasi la rece.
  8. Pentru blat separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma tare cu zaharul.
  9. Adaugi galbenusurile pe rand mixand in continuare si apoi praful de crema.
  10. Amesteci bine totul si torni aluatul peste crema de zahar ars fierbinte.
  11. Dai tava la cuptor la foc mic circa 30 de minute.
  12. Dupa ce e gata, lasi tava la racit pana a doua zi.
  13. O rastorni pe un platou si o ornezi cu frisca dupa imaginatie.
Deliciu de mere cu crema de zahar ars

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Deliciu de mere cu crema de zahar ars "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Deliciu de mere cu crema de zahar ars - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.