Cozonac cu mac - Retete Culinare

Cozonac cu mac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 8 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 100 gunt
  • 250 ml smantana
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 40 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g seminte de mac
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cacao
  • 8 albusuri
  • 250 g zahar
  • 2 linguri rom
  • 100 g stafide
  • 1 ou pentru uns.
Pregatesti asa:
  1. Freci, intr-un castron, drojdia cu zaharul pana se lichefiaza.
  2. Adaugi untul moale, smantana, galbenusurile, sarea, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa si faina.
  3. Amesteci bine, apoi framanti energic pana devine un aluat omogen, nu prea tare, dar foarte elastic.
  4. Acoperi cu un prosop si il lasi la crescut, in loc caldut, pana isi dubleaza volumul, circa 40 de minute.
  5. Intre timp, fierbi semintele de mac, plus jumatate din cantitatea de zahar, in lapte, pana scade, apoi il lasi sa se raceasca.
  6. Bati spuma albusurile cu zaharul ramas, adaugat treptat, pui romul, cacaoa, stafidele si semintele de mac racite si amesteci usor, prin rasturnare, pana se incorporeaza totul in albus.
  7. Imparti aluatul in doua, intinzi fiecare bucata de aluat intr-o foaie dreptunghiulara, o acoperi cu 1/2 din umplutura de mac si rulezi, apoi asezi cozonacul in tava unsa si il lasi la crescut circa 10 minute.
  8. Procedezi la fel cu restul aluatului si dupa ce cresc in tava, ii ungi deasupra cu ou batut si ii introduci in cuptorul preincalzit pentru circa 60 de minute, la temperatura potrivita.
  9. Lasi cozonacii la racit in tava rasturnata pe o parte si ii scoti dupa racirea completa.
Cozonac cu mac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.