Cozonac cu fructe - Retete Culinare

Cozonac cu fructe


Iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 175 g zahar pudra
  • 175 g margarina
  • 200 g crema de branza
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri rom (sau coniac)
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide
  • 100 g nuci si alune
  • 50 g cirese glasate
  • 50 g rahat
  • 50 g zahar pudra, cu aroma de vanilie pentru ornat.
Pregatesti asa:
  1. Freci spuma margarina cu zaharul pudra si cele trei oua, adaugi branza si amesteci in continuare pana cand compozitia devine omogena.
  2. Pui romul, coaja rasa de lamaie si faina cernuta cu praful de copt.
  3. Cand aluatul este omogen, adaugi, pe rand, fructele: stafidele, nucile si alunele taiate (rumenite in prealabil in cuptor si zdrobite), ciresele glasate, rahatul taiat bucatele si tavalit prin faina.
  4. Lasi compozitia sa se odihneasca la loc cald circa 30 de minute.Intinzi aluatul pe planseta, modelezi un cozonac si il asezi intr-o forma unsa cu margarina.
  5. Introduci  forma in cuptorul bine incins si il lasi la copt circa 50-60 de minute, la foc potrivit.
  6. Cat este cald, il pudrezi cu zahar aromat cu vanilie.
Cozonac cu fructe

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu fructe "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu fructe - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.