Mielusel nins - Retete Culinare

Mielusel nins


Iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 300 g unt
  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 150 g stafide
  • 1/2 pahar lapte
  • 100 g rahat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingura zeama de lamaie2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g nuca de cocos
  • 1 praf de sare.
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugi 200 g zahar si zaharul vanilat.
  2. Cand s-a dizolvat zaharul, adaugi zeama de lamaie si mai bati putin.
  3. Freci untul cu 100 g zahar, adaugi albusurile amestecand usor, apoi galbenusurile pe rand, laptele, coaja de lamaie, rahatul cubulete si stafidele inmuiate in apa calda.
  4. La sfarsit se incorporeaza faina, amestecand usor de jos in sus.
  5. Pentru coacere ai nevoie de forme speciale, cantitatea de aluat fiind pentru doua jumatati de miel.
  6. Torni compozitia in formele unse si tapetate cu faina, coci la foc potrivit in cuptorul preincalzit circa 40 minute.
  7. Cand s-au copt, prepari un sirop din zaharul ramas si apa, ungi jumatatile si le lipesti.
  8. Ungi mielul cu sirop si il pudrezi cu nuca de cocos.
  9. Ochii ii faci din stafide.
Mielusel nins

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mielusel nins "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mielusel nins - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.