Mucenici muntenesti - Retete Culinare

Mucenici muntenesti


Iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 1 cana apa
  • sare
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 3-4  lingurite coaja rasa de lamaie si de portocala
  • zaharscortisoara
  • nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat.
Pregatesti asa:
  1. Din faina, apa si sare dupa gust, framanti un aluat potrivit de tare, pe care-l intinzi intr-o foaie de 1/2 cm grosime si tai mucenicii cu forma speciala.
  2. Ii asezi intr-o tava si-i lasi sa se usuce timp de o ora.
  3. Pui apoi pe foc o oala cu apa, sare si zahar dupa gust.
  4. Cand apa clocoteste, dai drumul cu grija mucenicilor in oala, adaugi coaja rasa de lamaie si portocala, vanilia si zaharul vanilat si lasi sa fiarba 20-25 de minute.
  5. Inainte de a lua oala de pe foc pui si esenta de rom.
  6. Lasi mucenicii sa se raceasca, apoi ii aduci la masa cu scortisoara si nuca macinata alaturi.
Mucenici muntenesti

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mucenici muntenesti "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mucenici muntenesti - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.