Risotto cu hribi si rozmarin - Retete Culinare

Risotto cu hribi si rozmarin


Iti trebuie:
  • 200 g orez pentru risotto
  • 10 g hribi uscati
  • 200 ml lapte
  • 200 g dovleac
  • 1 portocala
  • rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 25 g unt
  • piper
  • sare
  • 1/2 legatura patrunjel.
Pregatesti asa:
  1. Pui hribii uscati in apa calduta cu putin lapte.
  2. Dupa 3 ore, ii scurgi.
  3. Cureti dovleacul de coaja, il tai in cuburi si il fierbi in apa impreuna cu o crenguta de rozmarin, pana cand bucatile devin „al dente".
  4. Cureti numai partea colorata a portocalei si o tai in fasii subtiri, pe care le inabusi cu o lingura de ulei si una de apa, astfel incat sa obtii un sos gros.
  5. Cureti si toci marunt ceapa si usturoiul.
  6. Le calesti putin la foc mediu, in uleiul ramas, apoi adaugi orezul, pentru 2 minute.
  7. Presari sare si piper, reduci intensitatea focului la mic si torni cate un polonic din supa in care a fiert dovleacul, amestecand mereu.
  8. Cand supa a fost absorbita de boabele de orez, torni urmatoarea cantitate de supa.
  9. Cand orezul e aproape gata, adaugi dovleacul si hribii.
  10. Stingi focul, pui felioarele de unt, omogenizezi si acoperi cratita pentru 2 minute.
  11. Servesti risottoul cu sosul de portocala, presarat cu patrunjel tocat.
Risotto cu hribi si rozmarin

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Risotto cu hribi si rozmarin "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Risotto cu hribi si rozmarin - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.