Prajitura cu miere si curmale - Retete Culinare

Prajitura cu miere si curmale


Iti trebuie:
  • 300 g curmale
  • 300 g faina
  • 200 g miez de nuca
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 6 linguri miere
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie
  • cate 1 lingura unt si faina pentru  tava
Pregatesti asa:
  1. Scoti samburii curmalelor si le tai in cubulete, folosind un cutit trecut mereu prin faina.
  2. Ambalezi miezul  de  nuca  intr-o punga de plastic si il maruntesti prin presari repetate, cu o sticla.
  3. Mixezi untul moale, la temperatura camerei, cu sarea si mierea, pana obtii o spuma.
  4. Adaugi galbenusurile, drojdia, curmalele, nucile si faina cernuta.
  5. Bati albusurile spuma si le incorporezi amestecand usor, de jos in sus.
  6. Ungi si tapetezi o tava cu dimensiunile de 25x35 cm.
  7. Coci prajitura la foc mijlociu, in cuptorul preincalzit, pentru 35 de minute.
  8. Dupa ce s-a racit, tai prajitura in triunghiuri sau romburi, carora le treci marginile prin zahar pudra.
Prajitura cu miere si curmale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu miere si curmale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Prajitura cu miere si curmale" Prajitura cu miere si curmale - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
balas ovidiu Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Curmalele cu miere sunt foarte gustoase




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.