Taitei cu nuca - Retete Culinare

Taitei cu nuca


Iti trebuie:
  • 300 g taitei
  • 10 ml ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 12 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 150 g nuca maruntita
  • 6 oua
  • 2 lingurite cacao
  • 2 lingurite scortisoara
  • 1 kg mere
  • 2 linguri susan.
Pregatesti asa:
  1. Fierbi taiteii impreuna cu sarea si uleiul, respectand timpul de pe ambalaj, ii scurgi si ii amesteci cu 30 g zahar, 50 g unt, cacaoa si susanul.
  2. Bati albusurile spuma cu zaharul ramas.
  3. In pastele racite, adaugi galbenusurile, apoi 3/4 din spuma de albusuri.
  4. Intr-o cratita de 4 litri, caramelizezi 8 linguri de zahar.
  5. Tapetezi cu zahar ars baza si peretii vasului, pana la jumatate.
  6. Tai merele in sferturi si le cureti de seminte.
  7. Asezi in vas 50 g unt taiat in felioare, apoi merele.
  8. Presari scortisoara si introduci vasul in cuptorul cald.
  9. Dupa 10 minute, scoti vasul si pui taiteii.
  10. Acoperi cu un strat de spuma de albus amestecate cu nuci.
  11. Coci budinca 20 de minute, la foc mijlociu.
  12. Cand s-a racit, o rastorni pe un platou si o decorezi cu nuci si susan.
Taitei cu nuca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Taitei cu nuca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Taitei cu nuca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.