Mancarica de ciuperci uscate - Retete Culinare

Mancarica de ciuperci uscate


Iti trebuie:
  • 150 g ciuperci deshidratate (hribi, galbi-ori, ghebe)
  • 100 ml ulei
  • 200 g ceapa
  • 2 linguri bulion
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • marar.
Pregatesti asa:
  1. Cu 24 de ore inainte de preparare, pui ciupercile in apa, la frigider, sa se rehidrateze.
  2. In acest interval, schimbi apa de 2-3 ori.
  3. A doua zi, fierbi ciupercile timp de 30 de minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda de baza vasului.
  4. Cureti ceapa si usturoiul.
  5. Le tai marunt si calesti in ulei ceapa si doi catei de usturoi, amestecand pana cand ceapa devine transparenta.
  6. Adaugi bulionul si stingi cu 250 ml apa calda.
  7. Pui in oala foaia de dafin rupta in bucati si ciupercile, in prealabil scurse si maruntite.
  8. Completezi cu apa cat sa acopere ingredientele si fierbi mancarea timp de 20 de minute, la foc mediu.
  9. Sarezi si condimentezi mancarica dupa gust si o lasi sa mai dea in cateva clocote.
  10. Adaugi usturoiul ramas, presari mararul fin tocat si stingi focul.
Mancarica de ciuperci uscate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mancarica de ciuperci uscate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mancarica de ciuperci uscate - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.