Sarmale cu orez si nuci - Retete Culinare

Sarmale cu orez si nuci


Iti trebuie:
  • 2 verze murate
  • 100 g stafide
  • 100 g miez de nuca
  • 1 pahar orez
  • 3 cepe
  • 1 lingura bulion
  • 2 linguri ulei
  • piper
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Desfaci frunzele de varza si pregatesti foi de dimensiuni potrivite pentru sarmale, pe care le pui la desarat in apa rece, daca este nevoie.
  2. Tai fideluta foile de varza ramase.
  3. Alegi si speli boabele de orez.
  4. Cureti si toci marunt ceapa.
  5. Macini nucile, inmoi stafidele in apa calduta.
  6. Calesti putin ceapa si orezul, in uleiul incins, lei vasul de pe foc si adaugi stafidele scurse, nucile, bulionul, sare si piper dupa gust.
  7. Impachetezi cate o lingura de compozitie in foi de varza.
  8. Asezi in vas varza tocata, apoi sarmalutele.
  9. Torni bulionul diluat si apa calda cat sa acopere sarmalele.  
  10. Le fierbi timp de 1 ora, la foc mic, completand din cand in cand cu apa.
  11. Introduci vasul pentru 1/2 ora la cuptor, pentru ca sarmalele sa se rumeneasca.  
  12. Le poti servi impreuna cu iaurt vegetal.
Sarmale cu orez si nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmale cu orez si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmale cu orez si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.