Turta dulce - Retete Culinare

Turta dulce


Iti trebuie:
  • 400 ml apa
  • 3 pliculete ceai de tei sau 1 mana flori de tei
  • 250 g zahar
  • 2 cani nuci sau alune macinate
  • 2-3 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 2 cuisoare macinate
  • 1 praf de sare
  • faina
  • 1 lingura ulei pentru tava
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie.
Pregatesti asa:
  1. Prepari o infuzie concentrata, folosind apa fierbinte si pliculetele de ceai de tei.
  2. Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu ceaiul de tei.
  3. Amesteci pana cand obtii un sirop.
  4. Dupa ce s-a racit siropul de tei si zahar ars, incorporezi treptat nucile, cacaoa, zaharul vanilinat, praful de copt, scortisoara, cuisoarele, sarea si faina cat cuprinde pentru un aluat de consistenta smantanii, asemanator celui pentru chec, pe care il omogenizezi.
  5. Torni compozitia intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 20x35 cm, in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  6. O coci in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, pentru 35-40 de minute.
  7. Dupa ce se raceste, portionezi prajitura si o pudrezi cu zahar.
  8. Bucatarul te invata:
  9. Turta dulce se pastreaza mai mult timp proaspata daca o acoperi cu o glazura din zahar pudra, apa si zeama de lamaie.
Turta dulce

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Turta dulce "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Turta dulce - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.