Foccacia cu rosii uscate - Retete Culinare

Foccacia cu rosii uscate



Iti trebuie:
  • 450 g faina
  • 400 ml lapte batut
  • 50 g rosii uscate conservate in ulei de masline
  • 50 g masline rondele
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 1 lingurita sare de mare1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1 lingura ulei pentru tava
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron, cerni faina, sarea si bicarbonatul, iar in mijloc faci o adancitura in care pui laptele batut, rondelele de masline, frunzele de rozmarin maruntite si rosiile uscate, in prealabil scurse si taiate in fasii.
  2. Nu framanti aluatul, ci omogenizezi cu miscari circulare, pe orizontala, intr-un singur sens.
  3. Vei obtine un aluat moale, care se desprinde de marginea vasului, dar nu si de maini.
  4. Ungi cu ulei o tava cu dimensiunile de aproximativ 20x35 cm.
  5. Cu mainile unse, scoti aluatul din vasul in care l-ai omogenizat si il intinzi in tava prin presare, in strat uniform.
  6. Din loc in loc, apesi cu degetele, pentru a face mici gropite.
  7. Ungi aluatul cu uleiul ramas si, daca doresti, poti sa presari deasupra sare de mare sau rozmarin.
  8. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu spre iute sau in cuptorul electric, la 230 C, pentru 15-20 de minute.
  9. O tai in bucati cand s-a racit.
Foccacia cu rosii uscate

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Foccacia cu rosii uscate "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Foccacia cu rosii uscate - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.