Cozonac din aluat oparit - Retete Culinare

Cozonac din aluat oparit


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 5-6 oua
  • 1 l lapte
  • 1/4 ulei
  • 1/4 kg zahar
  • drojdie de marimea unei nuci
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 fiola esenta de rom.
Pregatesti asa:
  1. Mixezi galbenusurile cu sare ca sa se inchida la culoare, apoi cu zaharul pana ce devin o crema spumoasa.
  2. Iei 1/3 din faina si o oparesti cu laptele fierbinte.
  3. Dupa ce se racoreste compozitia, care trebuie sa fie ca o pasta, pui drojdia dizolvata in cateva lingurite de zahar.
  4. Lasi sa creasca la cald circa o jumatate de ora dupa care o amesteci cu faina ramasa, tinuta la cald, crema de oua si aromele.
  5. Ungi mana si vasul cu ulei caldut, cat mai des, continuand framantatul circa 30-40 de minute.
  6. Lasi apoi la crescut.
  7. Cand a crescut destul, cu mana unsa, rupi bucati din el si, pe planseta unsa umpli aluatul cu rahat, stafide sau cu o crema de nuca, la care folosesti si albusurile ramase.
  8. Asezi cozonaceii in forme unse cu unt, cat sa ocupe 3/4 din vas, astfel ca restul sa creasca in cuptor la foc moale.
  9. Ungi cozonacul deasupra cu galbenus, presarat cu susan sau mac.
  10. Este un cozonac foarte gustos!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac din aluat oparit "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Cozonac din aluat oparit" Cozonac din aluat oparit - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
doina Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
nu am facut asa niciodata dar cred ca iese foarte bun. trebuie sa incerc si eu

 
maria Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
Merita incercat!Nu poate iesi decat foarte bun!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.