Vitel cu orez si ciuperci - Retete Culinare

Vitel cu orez si ciuperci


Iti trebuie:
  • 400 g muschi de vitel
  • 100 g orez
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 1 ardei gras
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei
  • 500 ml supa de vita
  • 1 lingura capere
  • 100 g unt
  • 1 lingurita rasa de cimbru
  • 2 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Cureti carnea de pielite, tendoane si de eventualele parti grase.
  2. O speli cu apa rece si o lasi sa se scurga.
  3. Apoi presari carnea cu sare si piper si o frigi la foc iute intr-o tigaie antiaderenta, in 50 g unt.
  4. O intorci pe toate partile.
  5. Scoti carnea din tigaie pe o farfurie, o acoperi cu un capac si o pastrezi la cald.
  6. In tigaie, in grasimea ramasa, pui vinul, apoi timp de 2 minute lasi sa fiarba si, dupa aceea adaugi ardeiul gras, curatat de cotor si de seminte si taiat julienne, caperele si 100 ml supa de vita.
  7. Lasi sosul sa fiarba la foc mic pana cand se evapora aproape toata zeama, iar sosul se ingroasa.
  8. Separat, intr-o cratita, calesti in ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt, impreuna cu ciupercile taiate in feliute si cu cimbrul.
  9. Lasi sa se caleasca totul pana cand se evapora toata zeama pe care ciupercile o lasa.
  10. Adaugi orezul si, dupa 4-5 minute, cand ciupercile incep sa se rumeneasca, pui putin cate putin, la intervale de 3-4 minute, supa de vita ramasa.
  11. Cand orezul este fiert, adaugi untul ramas si parmezanul, potrivesti de sare si piper si omogenizezi bine.
  12. Servesti muschiul de vitel taiat in felii subtiri, pe un pat de orez si ciuperci si stropesti cu sosul de capere si ardei gras, fierbinte.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Vitel cu orez si ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Vitel cu orez si ciuperci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.