Prajitura bucuria oaspetilor - Retete Culinare

Prajitura bucuria oaspetilor


Pentru foi iti trebuie:
  • 300-350 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 ou
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 1 1/2 lingurita amoniac
  • 1/2 cana lapte caldut
Pentru pandispan iti trebuie:
  • 10 oua
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 l lapte indulcit cu 4 linguri zahar
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • 2 pachete unt
  • 1 fiola esenta de rom
Pentru decot iti trebuie:
  • zahar pudra
  • biscuiti rasi.
Pregatesti foile asa:
  1. Pui ingredientele intr-un vas, iar deasupra pui amoniacul amestecat cu laptele in prealabil, separat (deoarece amoniacul reactioneaza si se revarsa in momentul amestecului).
  2. Framanti un aluat din care intinzi 2 foi.
  3. Coci foile pe dosul tavii timp de 20 de minute, le dai deoparte cu grija, sa nu se rupa.
Pregatesti pandispanul asa:
  1. Bati albusurile intr-un castron si, adaugi apoi treptat, zaharul.
  2. Peste albusul batut bine adaugi cate un galbenus, batand in continuare bine.
  3. La final, incorporezi faina, amestecand usor cu telul.
  4. In tava, pe dosul careia ai copt foile, coci pandispanul timp de 20 de minute.
  5. Ungi tava si o tapetezi cu hartie de copt.
  6. Sa nu deschizi cuptorul mai devreme de 20 de minute.
  7. Incerci pandispanul cu un pai sa vezi daca este copt sau nu.
  8. Cand e gata, scoti pandispanul pe un platou de lemn, indepartezi hartia si lasi pandispanul deoparte pana faci crema.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui laptele cu zaharul intr-un vas pe foc si, cand incepe sa fiarba incet, adaugi 10 linguri de gris cu lapte, pregatit mai tare.
  2. Amesteci continuu, daca se poate pe un disc de metal deasupra flacarii, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
  3. lei vasul de pe foc, adaugi zaharul vanilat si lasi la racit, amestecand continuu, caci se creeaza o pielita deasupra.
  4. Dupa ce s-a racit compozitia, pui 2 pachete de unt (la temperatura camerei) si amesteci bine pana se incorporeaza totul.
  5. La final, adaugi esenta de rom si mixezi bine sa iasa o crema foarte pufoasa.
Asamblezi prajitura asa:
  1. Pe un platou asezi o foaie, pregatita dinainte, apoi o ungi cu gem de caise nu prea gros.
  2. Imparti crema in 2 parti egale.
  3. Deasupra stratului de gem pui un strat de crema.
  4. Peste crema asezi blatul de pandispan.
  5. Pui si al doilea strat de crema.
  6. Iei a doua foaie, ungi o parte cu gemul de caise si cu aceasta parte asezi foaia peste cel de-al 2-lea strat de crema.
  7. Prajitura astfel obtinuta o acoperi cu un blat de lemn si asezi o greutate deasupra, pentru a se inmuia foile si a se imbiba cu gem.
  8. Lasi la rece pana a doua zi.
  9. Inainte de a fi servita, presari zahar pudra sau poti pastra un pic de crema cu care ungi prajitura deasupra si presari biscuiti rasi sau fulgi de cocos.
Portii: 20 portii
Pregatire: 110 minute

Prajitura bucuria oaspetilor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura bucuria oaspetilor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Prajitura bucuria oaspetilor" Prajitura bucuria oaspetilor - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Lucia Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Foarte apectuoaa

 
Leana Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri Fara nota
cred ca are pre putin zahar la crema ; 4 linguri zahar si patru plicuri de vanilie la 1l lapte si doua pachete unt?




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.
Noutati Bucatarul.ro