Placinta cu branza de vaci - Retete Culinare

Placinta cu branza de vaci


Iti trebuie:
  • 1 pachet foi de placinta
  • 1 kg branza de vaci dulce (poti inlocui branza de vaci dulce cu telemea de vaca sau de oaie, dar desarata inainte de preparare, pentru a nu fi placinta foarte sarata si nu se pun stafide si oua)
  • 100 g stafide
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat sau o fiola de esenta de vanilie
  • 1/2 cana zahar
  • unt pentru uns tava.
Pentru gratinare:
  • 1 l lapte dulce
  • 10 oua
  • 1/2 cana zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat (in cazul in care prepari placinta dulce, adaugi si un praf de sare in compozitia de gratinat)
Pregatesti asa:
  1. Branza de vaci o lasi la scurs intr-o sita.
  2. In cazul in care este prea moale, apoi o amesteci cu stafidele, cu cele 5 oua, zaharul vanilat si zaharul.
  3. Desfaci pachetul de foi de placinta, il asezi pe masa si adaugi compozitia de branza peste foaia de deasupra.
  4. lei cam 4 foi si le rulezi, apoi repeti operatiunea de infasurare pana obtii 3 suluri de foi.
  5. Ungi o tava cu unt si pui rulourile.
  6. Introduci tava la cuptor, la o temperatura de 170 de grade Celsius (la foc potrivit, in cazul cuptoarelor fara termometru), timp de 25 de minute.
  7. Amesteci bine compozitia de gratinat si o torni peste placinta incinsa, apoi o lasi in cuptor, reducand temperatura la 130 grade Celsius si o mai lasi acolo inca 25 de minute.
  8. Servesti placinta calda sau rece, pudrata cu zahar pe deasupra.
Placinta cu branza de vaci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu branza de vaci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu branza de vaci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.