Rata la cuptor umpluta cu mere - Retete Culinare

Rata la cuptor umpluta cu mere


Iti trebuie:
  • 350 g mere
  • 150 g ceapa marunta
  • 2 crengute de rozmarin
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 rata de 2,5 kg
  • 1 borcanel de sos cu miere si mustar.
Pregatesti asa:
  1. Speli rata si o ungi pe dinafara si pe dinauntru cu sare si piper, dupa care o umpli cu cepe taiate in patru si cu merele decojite, taiate tot in patru si stropite cu suc de lamaie.
  2. Pui si rozmarinul.
  3. Fixezi deschizatura cu ace sau ata si asezi rata cu pieptul in jos, pe grilajul unei tavi speciale, pe fundul careia (sub rata) pui 2,5 I apa.
  4. Coci rata timp de 45 de minute in cuptorul incalzit dinainte la 180 de grade Celsius.
  5. Apoi intorci rata si o mai coci timp de 75 de minute.
  6. Intre timp, completezi din cand in cand apa evaporata, in ultimele 10 minute pui tava pe foc mare, iar rata o ungi cu apa rece sarata.
  7. Astfel se va rumeni frumos.
  8. Cand este gata, scoti rata din cuptor si o tii la cald.
  9. In sosul din tava adaugi 2 linguri de apa rece.
  10. Grasimea se va ridica la suprafata si astfel, o poti inlatura.
  11. In sosul ramas, adaugi sosul cu miere si mustar, amesteci si pui la incalzit.
  12. Scoti merele din rata si le asezi langa ea pe platou.
  13. Servesti rata cu sos, cu mere, cu galuste de cartofi si cu varza rosie calita.

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rata la cuptor umpluta cu mere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rata la cuptor umpluta cu mere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.