Cozonac Trandafir - Retete Culinare

Cozonac Trandafir


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 30 g drojdie
  • 2 oua intregi +1 galbenus
  • 1 pahar lapte
  • 2 lingurite zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura rom
  • 2 pliculete zahar vanilat.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar pudra.
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un castron si faci o gaura la mijloc.
  2. Separat, freci drojdia cu 2 lingurite de zahar si putin lapte pana obtii o maia.
  3. Torni peste faina, pui 2 oua intregi si 1 galbenus frecat cu sare, laptele cald, 1 lingura de rom si zaharul vanilat.
  4. Framanti aluatul bine pana face basici si este potrivit de moale.
  5. Lasi aluatul la cald sa creasca.
  6. Freci margarina cu zaharul pudra pana face spuma.
  7. Cand aluatul a crescut, il rastorni pe masa de lucru, presarata cu faina.
  8. Intinzi o foaie groasa de 1 cm, iar peste ea intinzi uniform crema de margarina.
  9. Rulezi aluatul sul si il tai in bucati de 3-4 cm, pe care le asezi pe una dintre fete, intr-o forma rotunda, unsa cu margarina (nu asezi bucatile prea indesate ca sa aiba loc sa creasca).
  10. Lasi bucatile de aluat sa creasca, le ungi cu albus si le dai la cuptor sa se coaca la foc potrivit.
  11. Cand e copt cozonacul, il presari cu zahar pudra.
Portii: 8 portii
Pregatire: 100 minute

Cozonac Trandafir

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac Trandafir "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Cozonac Trandafir" Cozonac Trandafir - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Vlad Nota: Retete de Paste - Nota MaximaRetete de Paste - Nota MaximaRetete de Paste - Nota MaximaRetete de Paste - Nota MaximaRetete de Paste - Nota Maxima Fara nota
Foarte buna




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.