Coronita de ciocolata - Retete Culinare

Coronita de ciocolata


Pentru blat iti trebuie:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4 oua
  • 120 ml vin rosu dulce
  • 300 g faina
  • 50 g cacao
  • 3 lingurite praf de copt
  • 100 g amidon
Pentru crema si decor iti trebuie:
  • 5 g gelatina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 g frisca
  • 150 g zahar pudra
  • 3-4 linguri de vin rosu dulce.
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati untul cu zaharul tos si zaharul vanilat.
  2. Inglobezi pe rand ouale, amestecand timp de 2 minute.
  3. Adaugi vinul.
  4. Separat, amesteci faina cu cacaoa, praful de copt, amidonul si ciocolata rasa.
  5. Asezi compozitia intr-o forma de coronita, unsa si tapetata cu faina si o lasi sa se coaca timp de 80 de minute.
  6. Dupa ce e coapta, scoti forma din cuptor si o lasi sa stea 5 minute in tava, apoi o scoti pe un gratar de bucatarie si o lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui praful de budinca in 6 linguri de lapte, iar restul de lapte il fierbi cu 100 g zahar si cu zaharul vanilat.
  2. Inglobezi budinca, amestecand mereu.
  3. Dizolvi apoi gelatina in compozitia de budinca si lasi totul la racit in baie de apa rece.
  4. Cand s-a intarit, adaugi frisca batuta.
  5. Tai blatul in 3 si il umpli cu crema.
  6. Dai la rece timp de 3 ore.
  7. Amesteci zaharul cu 3-4 linguri de vin rosu si strecori.
  8. Deasupra coronitei poti presara coaja rasa de portocala glasata.
Portii: 10 portii
Pregatire: 125 minute

Coronita de ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Coronita de ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Coronita de ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.