Cotlete cu sos mentolat - Retete Culinare

Cotlete cu sos mentolat


Iti trebuie:
  • 4 cotlete de miel (berbecut)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 lingurite cu zahar brun
  • 1 lingura cu otet
  • 1 cana cu apa fierbinte
  • 1 legatura de menta verde
  • sare, piper.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron, amesteca usturoiul pisat, zeama de lamaie si uleiul de masline.
  2. Sareaza putin, pune si piper.
  3. Pune cotletele intr-o tava de cuptor mai mica sau chiar intr-o craticioara intinsa, in care sa incapa.
  4. Toarna deasupra sosul de lamaie, acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o in cuptor.
  5. Dupa 20 de minute, indeparteaza folia si lasa cotletele inca 15 minute sa se rumeneasca.
  6. Scoate tava si acoper-o din nou cu folie, vreo zece minute.
  7. Intre timp, amesteca zaharul, otetul, apa fierbinte si jumatate din cantitatea de menta tocata marunt.
  8. Fierbe sosul cinci minute.
  9. Stinge si lasa la infuzat un sfert de ora.
  10. Scoate frunzele care si-au pierdut culoarea.
  11. Toarna sosul peste cotlete si aromatizeaza cu restul de frunze de menta proaspata.
  12. Serveste cu piure de cartofi sau cu orez simplu.
Portii: 4 portii
Pregatire: 70 minute

Cotlete cu sos mentolat

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cotlete cu sos mentolat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cotlete cu sos mentolat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.